Anna Quayle, reporter på SVT sammanfattar läget på plats Foto: SVT

E4:an i Ullånger öppnar för trafik igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu under tisdagsmorgonen öppnar den avstängda delen av E4:an mellan Ullånger och Docksta för trafik igen.

Vägen fick ju stängas av igår på grund av risk för att gastuber skulle explodera i samband med en brand i en plåtverkstad i närheten. Nu bedöms faran vara över och vägen är därmed öppen i båda riktningar igen.

Explosionrisk

Själva brandplatsen är dock fortsatt avspärrad.

– Det kommer att vara avspärrat 100 meter runt industrilokalen tills i eftermiddag på grund av explosionsrisken, säger räddningsledare Thomas Näsman.

Foto: Anna Quayle, SVT

Sprängmattor utlagda

Med hjälp av en specialbandvagn har Räddningstjänsten lagt ut sprängmattor över området där explosionsrisken förelåg vid verkstaden.

– För det första kunde man sitta i skydd i fordonet och sedan kunde vi släpa mattorna och lägga dem över själva verkstadsdelen som brunnit, säger Tomas Berglund på Räddningstjänsten till P4 Västernorrland.

Just nu ryker det lite på brandplatsen och Räddningstjänsten bevakar än så länge på plats och kommer att göra en ny bedömning efterhand för att se när de kan lämna platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.