Ebba Andersson under VM i Lahti. Foto: TT

Ebba Andersson uttagen att köra världscupen

Uppdaterad
Publicerad

En överbelastningsskada har ställt till det och stoppat henne från världscuptävlingar.

Inte längre.

Ebba Andersson är uttagen att köra världscupen i Davos till helgen. 

Hon var tillbaka i tävlingsspåret i de nationella tävlingarna i Idre i helgen. Med stor framgång. Hon vann bland annat damernas 10 kilometer.  

Nu ska hon få chansen i världscupen. Hon är uttagen i den trupp som landslaget skickar till schweiziska Davos till helgen. På lördag står sprint i fristil på schemat och på söndagen är det 10 kilometer i fristil. Det är i nuläget oklart vilka distanser hon kommer att gå.

– Ebba fick de svar hon önskade i helgen då hon vann 10 kilometer klassiskt i Volkswagen cup i Idre, säger Rikard Grip.

Blott andra gången

Andersson – som gör sin första säsong i seniorlandslaget – har stoppats från att köra de två inledande världscuphelgerna på grund av skadan.

Det här blir blott andra gången hon tävlar i världscupen. Senast det begav sig var 2015 i Östersund. Då presenterade hon sig med besked på den internationella skidscenen med att sluta 16:e på 10 kilometer fristil, hon var då bara 17 år. 

I VM i Lahti var hon med i det svenska lag som tog VM-silver i stafetten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.