Ebba utmanar Kalla på SM

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga skidlöftet Ebba Andersson från Sollefteå kan bli en obehaglig överraskning för eliten på SM i Piteå.

På onsdag inleds SM-veckan på skidor i Piteå. En av de intressantaste starterna gör 18-åriga supertalangen Ebba Andersson från Sollefteå. Redan förra vintern visade hon att hon kan slå de flesta landslagsåkarna.

– Jag ser mest fram mot skiatlon som är min favoritdistans säger Ebba Andersson.

SM-veckan i Piteå 2016

När jag träffade Ebba Andersson för första gången för åtta år sedan hade hon just sett sin stora idol Charlotte Kalla på TV. Då drömde hon om att själv en gång få vara med i landslaget, nu är det på god väg att bli verklighet.

Medalj på JVM

Förra vintern slog hon genom internationellt. På Junior-VM blev det en individuell bronsmedalj trots att hon var sjuk innan tävlingarna, och vid världscup-tävlingarna i Östersund slog hon som 17-åring till med en 16:e plats. Med hela världseliten på plats.

– Men jag har inte toppat formen till SM, det är JVM om en månad som är mitt stora mål säger Ebba Andersson, Sollefteå skidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Piteå 2016

Mer i ämnet