Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här kraschade A-traktorn, omgjord till personbil, in i ett träd i Sörberge Foto: Gobiten

Efter A-traktorkraschen i Sörberge – nu väcks åtal mot tonårstjej

Uppdaterad
Publicerad

A-traktorn, som fyra tonårstjejer färdades i, hade manipulerats och i cirka 90 kilometer i timmen kraschade den in i ett träd på huvudgatan i Sörberge. En av flickorna fick livshotande skador och två skadades allvarligt. Föraren konstaterades berusad. Nu har åtal väckts.

Den 31 juli i år inträffade olyckan som skakade om ett litet samhälle. Fyra flickor fördes till sjukhus efter att den A-traktor de färdats i kraschat rakt in i ett träd på Berglundavägen i Sörberge, Timrå kommun.
När polisen kom till platsen kunde man konstatera att det gått fort, betydligt fortare än tillåten hastighet för en A-traktor, och att föraren var berusad.

Alkoholpåverkad förare

Enligt åtalet har föraren, påverkad av alkohol och med tre obältade medpassagerare i en A-traktor omgjord till personbil, kört i hög hastighet på väg i tättbebyggt område där högsta tillåtna hastighet är 50 kilometer i timmen. I en snäv kurva har hon tappat kontrollen över personbilen och kört in i en vägskylt och ett träd och därefter ner i ett dike där bilen blivit liggande på sidan.

Allvarligt skadad

Till följd av trafikolyckan blev samtliga passagerare skadade, varav en mycket allvarligt, och personbilen fick omfattande skador. Förutom grov vårdslöshet i trafik åtalas också tonårstjejen för vållande till kroppsskada, rattfylleri  och olovlig körning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer