Bara ruiner återstår av matvaruaffären Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Barbro om Björnabranden: ”Det är förfärligt”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den senaste tidens bränder i Björna anordnar Örnsköldsviks kommun under onsdagen ett informationsmöte där representanter från såväl polisen som Coop ska delta. Syftet är att svara på folks frågor och informera med kända fakta.

I söndags kväll brann fastigheten där Coop-butiken i Björna ligger ned till grunden och nu sitter en man i 20-årsåldern häktad som skäligen misstänkt för såväl det dådet som bränder under lördagen. Förlusten av butiken upprör många Björnabor.

– Det är förfärligt vad vi har mistat, det var en servicepunkt och man träffade bekanta här, säger Björnabon Barbro Olofsson.

Bränderna i Björna
Bara ruiner återstår av matvaruaffären Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Möte i församlingsgården

Situationen har gett upphov till många frågor från boende i området och i syfte att stilla dessa ska ett informationsmöte anordnas under onsdagen.

Enligt kommunen ska såväl de som polisen och Coop informera om kända fakta och ge de som kommer möjlighet att ställa frågor. Mötet äger rum klockan 18 på församlingsgården i Björna under onsdagen.

– Man är orolig. Man vill ha en butik i Björna, vilket är fullt förståeligt, och från kommunens sida ska vi göra allt vi kan för att det ska bli så, säger Magnus Haglund kommundirektör Örnsköldsvik.

Signalerna från Coop är enligt Haglund positiva men han betonar att det akuta problemet just nu är apoteksombud och ombud för Postnord.

Magnus Haglund kommundirektör Örnsköldsvik Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Förutom bränderna i helgen så totalförstördes också ett hyreshus vid en brand under midsommarhelgen. Det gjorde ett flertal familjer hemlösa.

Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Björna

Mer i ämnet