Skyltar och stängsel har nu satts upp vid den omdiskuterade genvägen över järnvägsspåret i Bergsåker i Sundsvall. Foto: Ylva Holmgren SVT

Efter dödsolyckan: Genvägen över järnvägsspåret avstängd

Publicerad

Efter den tragiska dödsolyckan då två personer omkom när de genade över en järnvägsbro i Bergsåker i Sundsvall har nu Trafikverket satt upp stängsel och förbudsskyltar på platsen – men först nio månader efter det inträffade.

Varför har det tagit så lång tid?

– Det har krockat med ett arbete som en annan avdelning vid Trafikverket gjort där kabelledningar har lagts ner i marken i det aktuella området, säger Marie-Helen Norlinder som är enhetschef vid Trafikverket järnväg.

Dödsolyckan inträffade i september. Efter det skulle stängsel och ”Obehöriga äga ej tillträde”-skyltar sättas upp men det hanns inte med innan tjälen gick i jorden.

Både olagligt och livsfarligt

Därefter kom snö i massor och när den smält undan i våras skulle det planerade kabeljobbet på platsen utföras.

Men nu är alltså både stängsel och skyltar på plats.

– Jag hoppas verkligen att de respekteras. Det är både olagligt och livsfarligt att vistas i spårmiljöer, säger Marie-Helen  Norlinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.