Åklagare Karin Everitt utesluter inte att fler kan vara inblandade. Foto: SVT

Efter domen mot Sundsvallsläkaren – tredje man begärs häktad för våldtäkt mot samma barn

Publicerad

Under onsdagen dömdes två män från Sundsvall till fängelse för våldtäkt mot barn. Nu visar det sig att en tredje man misstänks för samma brott mot samma barn.

Den tredje mannen, född på 60-talet, förhördes av polisen i måndags och anhölls samma dag. Under onsdagen valde åklagare att begära mannen häktad, vilket st.nu var först med att berätta. Enligt åklagaren är mannen misstänkt för två våldtäkter. Tillvägagångssättet ska även likna de våldtäkter som barnet utsattes för i de andra fallen. Det våldtagna barnet och den misstänkte förövaren har fått kontakt via sociala medier. I övrigt är åklagare Karin Everitt fåordig.

– Utredningen är i ett tidigt skede, det återstår en hel del utredande så det kommer sannolikt ta en tid innan beslut om åtal. Mannen nekar men jag vill av utredningstekniska orsaker inte gå in på hur han förklarar deras kontakt.

”Kan finnas fler inblandade”

Precis som i de tidigare fallen, misstänks den nu häktade mannen för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Mannen ska enligt åklagare ha våldtagit barnet vid två tillfällen. Åklagaren utesluter heller inte att utredningen och antalet misstänkta kan växa.

– Vi kan inte utesluta att det finns fler inblandade men i dagsläget är det här den misstänkte vi har.

Häkningsförhandligar mot mannen blir på fredag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Två åtalade för våldtäkt mot barn

Mer i ämnet