Styrelseordförande Hans Selling säger att han skäms över hur dåliga Gif Sundsvall är över att ta tillvara på och utveckla talanger. Men att det ska bli ändring på det nu. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Efter Giffarnas styrelsemöte: ”Vi räknar med den övre halvan i superettan”

Uppdaterad
Publicerad

GIF Sundsvalls styrelsemöte på torsdagskvällen handlade om klubbens ekonomi nu och i framtiden. Det handlar om rejäla besparingar.

Degraderingen till superettan innebär att GIF Sundsvall förlorar drygt 10 miljoner kronor. Styrelseordförande Hans Selling är ändå nöjd när han berättar om en enig styrelse som tog beslut om ekonomin.

 – Vi tog ett väldigt framtidsinriktat beslut om budgeten igår. Vi gör besparingar på 17 miljoner kronor per år och vi räknar med att hamna på övre halvan av superettan, säger han.

Pengar och utveckling

Hans Selling säger att han vill se ett större stöd för Giffarna för att utveckling ska vara möjlig.

 –  Vi behöver få omvärlden i Sundsvall att ställa upp för laget.

Gör den inte det idag?

 – Jo, men kanske inte tillräckligt. För att kunna ta sig till allsvenskan måste man skaffa sig samarbetsavtal med oss, vara med att sponsra och köpa reklam. Vi behöver mer pengar för att bli ännu bättre.

Fotbollstalanger

För att bli ett lag som spelare vill komma till för få en chans att spela och utvecklas med etablerade spelare behöver Giffarna använda sig av talangerna som kommer från fotbollsakademien. Något som GIF Sundsvall tidigare varit dåliga på.

 – Jag skäms att vi är så dåliga! Det är därför styrelsen nu har varit väldigt tydlig med vad vi gör. Vi vill ju se att vi lyfter in våra talanger i laget så att de får möjlighet att utvecklas. Och det har man väl aldrig varit så tydlig med som i år, säger Hans Selling.

Ny tränare

Hans Selling pratar vidare om hur viktigt det är med ekonomin och affärsmässigheten. Samt hur trovärdiga och transparenta de måste vara. Men när det kommer till transparensen då det gäller blivande tränare tar det stopp.

 – Det kommer du att få se till veckan när Giffarna håller presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.