Efter hockeyaktien i Timrå – aktie i GIF Sundsvall också?

Uppdaterad
Publicerad

I vår väntas Mitthems tidigare vd, Hans Selling ta över ordförandeklubban i Gif Sundsvall. Ett av hans främsta målsättningar är att stärka klubbens ekonomi och han utesluter inte en lansering av en Gif-aktie.

Hans Selling är idag styrelseledamot i Timrå IK och har föreslagits som ny ordförande i Gif Sundsvall när Johan Nikula lämnar posten i mars. I Timrå IK har Hans Selling deltagit i introduktionen av en aktie som inbringat 2,5 miljoner kronor.

GIF Sundsvall på tur?

Nu öppnar han för att även Gif Sundsvall ska introducera en folkaktie.

– För att kunna genomföra en aktieförsäljning måste man först och främst ha ett bolag men går det att lösa så tror jag inte att det är omöjligt.

Du är inte främmande för den lösningen?

– Jag är inne på det att klubben måste bygga upp en starkare balansräkning för att klara av ett eventuellt förlustår och det tror jag alla elitklubbar måste göra. Vi måste tänka nytt. Våra marknadsavdelningar måste hitta nya sätt att hitta ny publik, säger Selling.

Ekonomin prioriteras

Så sent som för ett år sedan var fotbollsklubbens ekonomi så skakig att det knappt fanns pengar till elitserielicensen. Idag är det ekonomiska läget något bättre men enligt Hans Selling blir ekonomin ändå en fråga som måste prioriteras.

– Det gäller att ha en ekonomi i balans och om jag får uppdraget att leda arbetet blir det en fråga som jag kommer att prioritera.

SHL säkrat ekonomiskt

Målet med Timrå IK:s aktieförsäljning var att nå målet sex miljoner kronor i intäkter. Nu blev det 2,5 miljoner. Intresset var inte fullt lika stort som klubben hoppats på. Hans Selling menar ändå att det är ett viktigt tillskott som innebär en stabilisering av klubbens ekonomi.

– Vi klarar kraven på det egna kapitalet och kan fortsätta att spela i SHL såväl 2019 som 2020 och 2021, säger Selling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.