Från vänster: Moni Lundström, regionsansvarig BRA, Flygplatschef Robert Gyllroth, Emelie Ahlin, marknadschef Air Leap. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Dubbelt upp från Örnsköldsviks flygplats – nya linjer invigs

Uppdaterad
Publicerad

SAS lade ner sin linje till Örnsköldsvik på grund av vikande efterfrågan och dålig lönsamhet.

Med start den här veckan trafikeras flygplatsen nu av två flygbolag och dubbelt så många avgångar.

– Klart det blir tufft, säger Emelie Ahlin, marknadschef på Air Leap.

Efter två år valde SAS att lämna sträckan Örnsköldsvik – Arlanda och flygjätten ersätts nu av Air Leap och BRA. I dag på morgonen invigs linjerna till Arlanda respektive Bromma.

– Det känns fantastiskt roligt, vi har blivit varmt mottagna här i Örnsköldsvik, säger Moni Lundström, regionsansvarig Bra flyg.

Finns det plats för två operatörer?

Det finns ett behov av att flyga från Örnsköldsvik. I den bästa av världar lyckas vi båda få fler att resa från Örnsköldsvik. Vi har ju två olika produkter, säger Emelie Ahlin.

SAS lämnade på grund av dålig lönsamhet, hur ser du på det?

– Vi ser positivt på framtiden, säger Emelie Ahlin.

I höstas såg det ut som att Air Leaps etablering skulle ge nya arbetstillfällen till i Örnsköldsvik i form av kabinpersonal – men så blev inte fallet.

– Nej, det blev inga nyanställningar. Vi använder oss av Sveaflyg som underleverantör och de har sin egen personal, konstaterar Emelie Ahlin.

Se klippet och häng med på invigningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.