Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter storbranden på Polarbröd i Älvsbyn – produktion kan flyttas till Bredbyn

Uppdaterad
Publicerad

Polarbröds fabrik i Älvsbyn har totalförstörts i en kraftig brand.

Nu ser brödtillverkaren över möjligheten att flytta produktion till företagets andra bageri, i Bredbyn utanför Örnsköldsvik.

– Vi ska försöka maximera produktionen där, konstaterade Anders E Johansson, vd på Polarbröd, vid en pressträff under måndagen.

I dag skulle Polarbröds nya produktionslinjen för 150 miljoner kronor invigas i fabriken i Älvsbyn. Men planerna har slagits i kras efter en storbrand i bageriet under natten.

Vid en presskonferens under måndagen meddelade företagsledningen att fabriken ska byggas upp igen, men att det oklart hur lång tid det kommer att ta. Bageriet i Älvsbyn står idag för 3/4 av företagets produktion.

Produktion flyttas till Bredbyn

Enligt vd Anders E Johansson har arbetet med att föröka säkra leveranserna precis inletts. Det handlar om volymer på runt 40 000 ton per år.

– Vi har sedan tidigt i morse börjat kontakta våra samarbetspartners. Vi har ett bageri Bredbyn också och ska titta på hur vi kan flytta produktion dit.

Orsaken till branden i bageriet i Älvsbyn, Norrbotten, ska enligt företaget ha varit en degklump som fattade eld. Ingen människa kom till skada i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.