Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Länsstyrelsen om beskedet att vargen i Ånge ska skjutas: ”Bedömer inte att det finns någon annan lösning” Foto: Simon Forsberg

Efter vargbesöken i Ånge: Nu ska en av vargarna skjutas

Uppdaterad
Publicerad

Tre vargar rör sig runt ett samhälle i Ånge kommun och under fredagsmorgonen lämnade Jenny Lindgren, enhetschef på länsstyrelsen, beskedet att en av vargarna ska skjutas – det berättade hon i SVT:s Morgonstudion på fredagsmorgonen.

Det har varit flera rapporter som inkommit till länsstyrelsen om vargar i Östavall och genom dna har länsstyrelsen slagit fast att det rör sig om tre individer. Men de bedömer att det endast är en individ som är inne i samhället.

”I situationer med rovdjur i samhällen är det sannolikt att något lockar djuret in mot samhället. Länsstyrelsen uppmanar därför boende i området att se över sin omgivning för att se om något kan locka vargen”, skrev länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Under torsdagskvällen fattade länsstyrelsen beslut om skyddsjakt på en av vargarna.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.