Efterlängtad skolinvigning i Bredbyn

Publicerad

Efter flera års väntan invigdes Anundsjöskolan under tisdagen. Den nya skolan ersätter den gamla Bredbynskolan och inrymmer elever från förskolan och hela vägen upp genom grundskolan.

Åsa Eriksson är matematik och NO-lärare på den nya skolan i Bredbyn. Hon har själv varit med i den långa projekteringen av en ny skola och valet av namnet på skolan tycker hon är bra och träffande.

– Vi är ju upptagningsområde för hela gamla Anundsjö socken. Vi har elever från Skorped, Norrflärke , Myckelgensjö, Gottne och Moliden så det känns jättebra att vi byter namn, säger hon.

Renovering och rivning

Den gamla skolan står fortfarande kvar. Vissa delar ska renoveras medan andra kommer att rivas. För tillfället håller de yngre barnen till i det gamla högstadiet i väntan på att deras lokaler, som sitter ihop med den nybyggda skolan, ska renoveras.

– Den delen ska vara klar i mitten av oktober om allt går enligt planeringen och det verkar flyta på. Det blir ju roligt när alla får vara i samma byggnad.

Hoppas skolan lockar

Åsa hoppas och tror att den nya skolan ska göra det lättare att locka personal.

– Det är ju nytt, fräscht, ljust och modernt. Det är väldigt trivsamt tycker jag.

– Som personal så blir det ju mer lättjobbat när inte allting är eftersatt som på den gamla skolan. Med tanke på att vi har legat i en renoverings- eller ombyggnationsprocess under en lång tid så har det väl inte bekostats så mycket i den gamla delen, med tanke på att vi skulle få en nyare skola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer