Från och med 2 juli kl 16 är det tillåtet att elda i Västernorrland igen. Foto: SVT

Eldningsförbudet i Västernorrland upphävs

Uppdaterad
Publicerad
Länsstyrelsen i Västernorrland har beslutat att upphäva eldningsförbudet i länet. Förbudet upphör att gälla från och med torsdag den 2 juli klockan 16.00. Allmänheten uppmanas fortfarande till försiktighet vid eldning.

Brandrisken bedöms har minskat och bedömningen är att riskerna för bränder nu allmänt är kommer att vara måttliga de närmaste dagarna. Hävningen av eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Det tidigare eldningsförbudet började gälla 22 juni 2020.

Det är fortfarande torrt i markerna på vissa håll i länet och myndigheten uppmanar till försiktighet i samband med eldning.

Du kan minska risken för brand genom att:

Visa
  • aldrig slänga glödande cigarettfimpar på marken.
  • använda en fast eldstad, gasolgrill eller trädgårdsgrill på ben om du tänker grilla eller elda. Var mycket försiktig med engångsgrillar.
  • använda appen Brandrisk Ute eller ta del av brandriskprognoserna från SMHI för att hålla koll på brandrisken i skog och mark.
  • larma 112 direkt om du upptäcker en brand i skog och mark, och meddela position för branden.

Källa: Länsstyrelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer