Det har blivit trångt i Sollefteås grundskolor. Nu öppnas för ytterligare ett högstadium i centralorten. Foto: SVT

Elevboom i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Sollefteå beslutade idag att bygga om lågstadiet i Nipanskolan till ett högstadium. Elevantalet har ökat rejält senaste året.

Skollokalerna räcker inte till för det stora antalet grundskoleelever som finns i Sollefteå kommun. Det är anledningen till att kommunstyrelsen vid sitt sammanträde på onsdagen, beslöt att bygga ännu ett högstadium i kommunen.

I dag finns det tre högstadieskolor i kommunen; Ramsele, Junsele och i Vallaskolan. Men då elevantalet ”trotsat alla prognoser”, som kommunen skriver på sin hemsida, så krävs det ytterligare en skolbyggnad. I kommunen finns nu cirka 2100 grundskoleelever.

Nipanskolan

Den nya högstadieskolan förläggs i Nipanskolans befintliga lokaler. De elever i förskoleklass upp till tredje årskurs, flyttar till en annan byggnad på Nipanområdet.

Arbetet med de nya högstadielokalerna påbörjas omedelbart och målet är att de ska stå färdiga till hösterminen 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.