I klippet berättar eleverna om hur nervösa de var att framföra sina tal Foto: SVT Ylva Holmgren

Mellanstadieelever föreläste på engelska för internationellt besök

Publicerad

Åtta elever från Bredsands skola i Sundsvall besökte Mittuniversitetet idag. De höll en föreläsning på engelska för lärarstudenter och lärare från flera europeiska länder.

Avdelningen för Utbildningsvetenskap på Mittuniversitetet ingår under tre år i ett EU-finansierat projekt, EIPTE – Entrepreneurship in Initial Primary Teacher Education. Ett strategiskt samarbetesprojekt tillsammans med flera internationella högskolor. Bredsands skola var där för att dela med sig av hur de jobbar på just sin skola med värdeskapande lärande.

Alla eleverna berättade i turordning exempel på projekt de hållit på med på sina lektioner och efter föreläsningen svarade de på frågor från lärarstudenterna. De ville veta vad de tyckte var roligast i skolan.

Ett exempel på kreativt lärande som en av lärarna berättade om var att eleverna fått skriva dikter som de sedan tog med till ett äldreboende och läste upp för de gamla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.