Foto: SVT / arkiv

Elever i Härnösand skickas hem efter covidsmitta

Uppdaterad
Publicerad

Efter att två elever på Härnösands gymnasium konstaterats smittade med covid-19 har skolan övergått till distansundervisning.

Beslutet gäller eleverna på de nationella programmen, dessa utgör majoriteten av de drygt niohundra elever som går på skolan.

– Smittan kan kopplas samman med ett lokalt utbrott i en av Härnösands idrottsklubbar. I den här idrottsklubben verkar ett trettiotal elever som också är elever vid Härnösands gymnasium, säger Roland Bång förvaltningschef vid skolförvaltningen i Härnösand.

Coronaviruset i Västernorrland

Vanlig undervisning efter höstlovet

För att begränsa smittspridningen har skolan i samråd med region Västernorrlands smittskyddsenhet nu fattat beslutet att göra inskränkningar i verksamheten. Samtidigt har man också tät kontakt med den aktuella idrottsklubben, som även de satt inåtgärder för att hindra smittspridning.

– Vi har en väl upparbetad kontakt med dem och har daglig kontakt med ledningen för klubben, säger Roland Bång.

Eleverna får nu undervisning på distans och beräknas kunna återgå till vanlig skola under vecka 45 efter höstlovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet