Elias Pettersson på NHL 20-omslaget

Uppdaterad
Publicerad

Hockeystjärnan Elias Pettersson från Sundsvall blev årets rookie i NHL gångna säsongen och nu är det även officiellt att han blir omslagspojke till tv-spelet NHL 2020. Att behålla fötterna på jorden är en viktig framgångsfaktor enligt Pettersson.

Elias Pettersson har ett succéartat år bakom sig sedan han lämnade den svenska ishockeyn för spel i Nordamerika och Vancouver Canucks.

Han slog NHL med häpnad med 66 poäng på 71 matcher i Vancouver Canucks och utsågs sedan till årets rookie. Nyligen blev det även officiellt att Pettersson pryder omslaget på den svenska utgåvan av tv-spelet NHL 20.

”Gillar pressen”

Efter succén i fjol har Pettersson höga förväntningar att leva upp till då han inför kommande säsong leder laget från start.

– Jag gillar pressen det tar fram det bästa i mig, säger han.

Tar inget för givet

NHL-proffset har under sommaren varit hemma i Ånge där han har tränat med sina gamla lagkamrater i Timrå IK. Efter succésäsongen är det skönt att få återvända hem och landa i sig själv menar han.

– Jag vill inte framstå som den där kaxige killen, jag tar inget för givet utan jag vill vara en bra kille som spelar hockey, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.