Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”37 korgar ska fyllas” – hör Emelie Fors i Sollefteå om hennes julklappsinsamling till sjuka barn i Örnsköldsvik, Sollefteå och Sundsvall. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Emelie har samlat in 33 000 kronor till julklappar till barn på sjukhus i Västernorrland

Publicerad

Hemma hos Emelie Fors i Sollefteå är matsalen full av målarböcker, leksaksbilar, spel och pyssel. På köksbordet ligger det ett femtiotal inslagna julklappar. För att ta sig till bordet vadar hon fram mellan godispåsar och presentpapper. 

– Det är ett kaos här inne, men det är ett bra kaos, säger hon och skrattar.

Idén till att starta insamlingen kom när dottern Hedvig tyckte att det var orättvist att barn behöver spendera julen på sjukhus. Förra året var målet 10 000 kronor men det kom in 27 200 kronor. I år har Emelie Fors slagit förra årets rekord och hade fram till och med måndagen fått in 33 000 kronor.

Julklapparna som delas ut kommer från privatpersoner och sponsorer, som skänkt pengar till insamlingen. Emelie tycker också att det är viktigt att handla julklapparna lokalt för att stötta butiker i Sollefteå.

Se när Emelie Fors packar och slår in klapparna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.