Foto: Johan Nilsson/TT

Stal bil av 98-åring – en anhållen i natt

Uppdaterad
Publicerad

En man anhölls i natt, misstänks ha stulit bil av en äldre man i Jämtland. Påträffades och hämtades till förhör i Sollefteå.

Det var när polisen kontrollerade en bil i Sollefteå, som man upptäckte att föraren, en man i 25-årsåldern, var efterlyst efter ett åldringsbrott i Jämtland.

Den nu anhållne mannen, hade tillsammans med två andra personer gått in hos en 98-årig man i Föllinge och bett om vatten. I samband med att sällskapet lämnade mannen försvann hans bil.

– Bilen hittades senare under dagen, berättar Fredrik Nilsson, vakthavande befäl Polisen.

Ytterligare en bil som sällskapet också varit synliga i samband med, hittades i Stugun under natten. Den bil som de färdades i när de stoppades i Sollefteå, var dock inte stulen.

Västerbottningar

Den efterlyste mannen, som för övrigt saknade körkort, anhölls i natt misstänkt för grov stöld och grov olovlig körning.

Sällskapet är hemmahörande i Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.