Äldre kvinna död efter färdtjänstolycka Foto: SVT

En död efter färdtjänstolycka i Timrå

Publicerad

En minibuss som körde färdtjänst frontalkrockade med en personbil i Timrå den 9 mars. Sex personer skadades svårt och en kvinna har nu avlidit av skadorna.

Fem äldre personer på ett plusboende i Timrå kommun hade beställt färdtjänst den nionde mars. Plötsligt möter de en personbil som får sladd och frontalkrockar med minibussen som de färdades i.

– Jag kan bekräfta att en kvinna född på 30-talet har avlidit av skadorna, i övrigt är vi bara i början av vår utredning säger Alexandra Bergström på trafikpolisen i Västernorrland.

Taxichefen bedrövad

Olyckan inträffade i centrala Timrå och har skakat om både plusboendet och taxibolaget som körde färdtjänstbilen.

– Jag är på väg upp till sjukhuset nu med en tidning till en av de skadade säger Anders Jonsson, ägare till Taxi Bergeforsen, när SVT talar med honom.

Chauffören chockad

Samtliga fem äldre i transporten och den unga kvinna som körde personbilen fick föras till sjukhus med allvarliga skador, de flesta är nu på bättringsvägen. Taxichauffören klarade sig bäst.

– Han fick en rejäl smäll av airbagen i bröstet men annars utan fysiska skador. Men han mår inget vidare efter det som hänt, man lär ju känna kunderna väl när man träffar dom under flera års tid säger Anders Jonsson.

Sörjer tillsammans

Anders Jonsson har varit i kontakt med anhöriga till både den unga kvinnan och samtliga av de äldre. Han har kört taxi i Timrå i 27 år men aldrig varit med om en så allvarlig olycka.

– Jag har pratat med de anhöriga till den avlidna kvinnan och vi ska träffas för att sörja lite tillsammans säger Anders Jonsson.

Polisen utreder olyckan

Annars känner han lite extra för den äldre kvinna han var på väg att lämna en tidning till, hon är ensamstående.

– Hon mådde mycket bättre idag och ska nu flyttas till en annan avdelning, så det känns djäkligt bra, säger Anders Jonsson till SVT efter besöket.

Polisen har ännu inte hört de inblandade men ska nu börja utreda vad det var som orsakade den tragiska olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.