Nu pekar en av de misstänkta ut en fjärde person i samband med Nackstamordet. Hör Jacob Asp, som är mannens advokat berätta mer. Foto: SVT

Åtalad för Nackstamordet pekar ut en fjärde person

Uppdaterad
Publicerad

I måndags inleddes rättegången mot de tre män som misstänks för inblandning i dödskjutningen av en man i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Nu pekar en av de misstänkta ut en fjärde person som närvarande på brottsplatsen.

Förra året sköts en 28-årig man ihjäl med nio skott i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. I måndags inleddes rättegången mot de tre män som misstänks för mordet, som tros vara en uppgörelse om narkotikahandel. Alla tre nekar till brott.

Enligt åtalet lockades offret ut ur sin lägenhet av tre män som kom med taxi till brottsplatsen. En av männen, en 26-åring från Ångermanland, menar nu att de varit fyra personer i taxin istället för tre. Han medger att han själv åkte i taxin men avvek från platsen innan skjutningen.

Dödsskjutning i Nacksta

– Han visste inte att de skulle åka till Nacksta utan trodde att de skulle till ett annat ställe, säger Jacob Asp som företräder 26-åringen vid rättegången.

Hör mannens advokat i klippet om de nya uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet