En person sköts i båda benen i Viksjö i tisdags Foto: Per-Erik Ström SVT

En man begärd häktad för inblandning i skjutningen i Viksjö

Uppdaterad
Publicerad

Häktningsförhandlingen mot den 34-årige man som greps och anhölls i fredags misstänkt för inblandning i skjutningen i Viksjö förra veckan hålls under måndagen.

34-åringen misstänks för medhjälp till försök till mord.

Händelsen inträffade under natten mot tisdagen i Viksjö. Den 30-årige mannen sköts då av tre män i båda benen. Mordförsöket ska ha skett helt oprovocerat och efter skjutningen försvann trion från platsen.

Svårt skadad

30-åringen fördes till sjukhus svårt skadad men kunde förhöras sent under eftermiddagen.

Vindkraftparken Hästkullen

Enligt polisen är det tidigare händelser som lett fram till skjutningen. Exakt vad har polisen ännu inte velat gå ut med.

Inte hans jobb

Den skjutne 30-åringen var anställd av en underentreprenör vid vindkraftbygget i Viksjö, men det finns i nuläget inget som tyder på att skjutningen har något med hans jobb att göra. Det finns emellertid med som en omständighet i polisens utredning, men i dagsläget inte mer än som en av många faktauppgifter.

Häktningsförhandlingen hålls under måndagseftermiddagen i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet