Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har gjort vissa fynd, berättar Josefine Perming, chef för polisens utredningar för grovt våld. Foto: SVT

Man hittad död i Sundsvall – polisen: Utsattes för yttre våld

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hittades en man i 35-årsåldern död i en lägenhet i Sundsvall. Det var en bekant som hittade mannen, och enligt polisen har han avlidit efter att ha utsatts för yttre våld och det utreds därför som mord.

Mordet har begåtts någon gång mellan lördag eftermiddag och måndag eftermiddag.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt men utredningen är ju i ett tidigt stadium, säger Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott.

Den avlidne mannen var i 35-årsåldern och det var en bekant till honom som hittade honom och larmade polisen. De två männen känner varandra men mer än så vill polisen i dagsläget inte säga.

Ett stort antal poliser jobbar för närvarande med att leta vittnesuppgifter och utreda omständigheterna kring det misstänkta mordet.

Brottsplatsundersökning pågår

Det är omständigheterna på platsen och mannens skadebild som gör att polisen misstänker mord.

– Våra kriminaltekniker håller fortfarande på med brottsplatsundersökningen och vi har gjort vissa fynd men vad det är kan jag i nuläget inte uppge säger Josefine Perming Tengqvist.

Förundersökningen har nu tagits över av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.