Tungt beväpnad och maskerad polis rörde sig kring Sollefteå sjukhus i samband med gripandet av den misstänkta personen. Foto: SVT

En person gripen misstänkt för mordförsöket i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Sent under tisdagen grep polisen en man i 30-årsåldern samband med våldsdådet på hälsocentralen vid Sollefteå sjukhus.

Mannen är anhållen misstänkt för försök till mord.

Offret attackerades med ett skarpeggat vapen. Polisen söker ytterligare vittnesuppgifter kring en person, uppger man på sin webbplats.

Det var en stor polisinsats vid hälsocentralen under tisdagsförmiddagen. Maskerad och beväpnad polis rörde sig kring sjukhuset, enligt obekräftade uppgifter ska något ha hänt i trapphuset.

Foto: SVT

Polisen grep en person i 30 årsåldern under tisdagen, det bekräftar jourhavande förundersökningsledare, men vill inte ge några fler kommentarer.

Mannen är anhållen vilket P4 Västernorrland var först med att rapportera.

Under onsdagsförmiddagen uppdaterade polisen informationen kring händelsen.

Söker ung man

Den anhållne mannen är skäligen misstänkt för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden. Offret ska ha attackerats med ”ett skarpeggat föremål”, som polisen formulerar det på sin webbplats.

Men polisen söker också iakttagelser från allmänheten kring en ”ljushyad man i 20- till 30-årsåldern med mörka kläder och mörk luvtröja på eller vid Sollefteå sjukhus eller området där omkring vid tiden för brottet”.

Enligt Josefine Perming Tengqvist, chef för avdelningen för grova brott vid polisen i Västernorrland, vill man stämma av vittnesuppgifterna med varandra.

”Jobbar brett”

– Vi behöver se vilka möjligheter vi kan utesluta för att komma vidare i utredningen. Som alltid jobbar vi brett och förutsättningslöst i inledningen.

Kan det här signalementet gälla ytterligare en person med anknytning till brottet? Eller kan det vara en och samma person, den anhållne?

– Det är det vi inte vet ännu, Vi jobbar med att klarlägga om det är fler personer inblandade eller om det handlar om en gärningsperson.

Personer med upplysningar i ärendet uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.