Verksamhetsmässigt går Folkets Hus i Ljungaverk bättre för varje år, berättar Adam Gustafsson, föreståndareoch Jimmy Lundgren, ordföranden i Ljungaverk Folkets Hus.

Folkets hus i Ljungaverk vände trenden

Uppdaterad
Publicerad

För tio år sedan såg det dystert ut för Forum i Ljungaverk. Men så kom ett antal företag och en bra krögare in i bilden och sedan dess är det verksamhet varje dag och kväll i huset.

Folkets Husföreningen i Ljungaverk lyckades vända trenden. Trots att man var sent ute med biodigitaliseringen bland annat. Hemligheten ligger hos enskilda människor. En trygg styrelse och engagerade medlemmar.

”Nu måste vi göra något”

– Vi tog i från tårna. Vi sa att nu MÅSTE vi göra någonting och det verkar hjälpt. Sen hade vi litet tur också, dels med krögaren och vi har bra lokaler som vi hyr ut också, säger Jimmy Lundgren, ordföranden.

Men det finns orosmoln:

Åttiotalsstandard

– Renoveringen gjordes 1987 och det börjar märkas. Det är åttiotalsstandard på mycket och förr eller senare måste mycket bytas ut. Och det är en stor kåk, säger Adam Gustafsson, föreståndare Folkets Hus Ljungaverk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.