Foto: SVT

En vecka efter Willys-dådet – ingen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen beskriver fortfarande utredningsläget som gott när det gäller det misstänkta mordet utanför Willys i Skönsberg för snart en vecka sedan.

– Man ska komma ihåg att det här är en plats där det rör sig många människor och att det är ett stort antal förhör som ska genomföras. Vi kartlägger också offret och analysarbetet tar tid, säger Eva Jagebo Bonnerud, chef för avdelningen för grova brott vid kriminalpolisen.

Som erfaren utredare konstaterar hon att de första 48 timmarna efter en våldshändelse som den här är särskilt viktiga för att brottet ska klaras upp. I fallet med den avlidne 47-åringen har det snart gått en vecka.

Obduktionsprotokollet dröjer

Polisen har inte ändrat sin hypotes om att det rör sig om ett mord, alternativt ett dråp. Den obduktionsrapport som finns kullkastar inte heller teorin, även om det slutliga obduktionsprotokollet dröjer.

– Vad som står i rapporten är inget vi kan gå ut med i det här läget av hänsyn till offrets anhöriga och för att vi vill behålla exklusiv information för oss själva, säger Eva Jagebo Bonnerud.

Som SVT Västernorrland tidigare berättat så uppgav ett vittne, som arbetar i närheten av platsen där 47-åringen hittades död, att han såg ett bråk utanför Willys i Skönsberg vid 21.30-tiden på fredagskvällen för snart en vecka sedan. Enligt vittnet var det flera personer som bråkade med en man, som han uppskattade vara i 45-50-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.