– Se över era tak. Spärra av i tid om det visar sig finnas risk för ras. Spärra hellre av en gång för mycket än en gång för lite, uppmanar Esbjörn Sundin till alla fastighetsägare. Foto: SVT / Hans Lindblom

Esbjörn fick hård snöklump rakt i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

Esbjörn Sundin promenerade genom centrala Sundsvall med familjen när han han fick en fallande hård snöklump rakt i huvudet.

Kung Bore är här på allvar med snö, kyla, kraftig blåst och trafiksvårigheter.

Men vintern medför fler problem. En allvarlig risk är att få fallande is eller snö i huvudet när man passerar höga byggnader.

Esbjörn Sundin från Sundsvall har drabbats av just det här.

”Man fattar inte vad som hänt”

– Det är ju inget man tror ska hända. Och när det väl händer så förstår man först inte vad det är som händer, säger han till SVT Västernorrland via Skype eftersom han befinner sig i Kiruna.

Han och döttrarna var på väg hemåt efter ett restaurangbesök i Sundsvalls stenstad strax före nyår när en stor snöklump plötsligt rasade rakt ner i huvudet på honom från ungefär tio meters höjd.

Trodde han blivit nedslagen

– När det hänt trodde jag först att jag blivit nedslagen bakifrån och reagerade med ilska, berättar han.

Först dagen efter när han började må illa åkte de till sjukhuset. Där konstaterades hjärnskakning.

– Det var ju en himla tur att det ändå var lös porös snö och inte en isklump, säger Esbjörn Sundin.

”Spärra av i tid”

Esbjörn mår bra nu, men han har nu en uppmaning till fastighetsägare som äger hus inne i stadskärnorna:

– Se över era tak. Spärra av i tid om det visar sig finnas risk för ras. Spärra hellre av en gång för mycket än en gång för lite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.