Ett år sedan skoterolyckan i Söråker – hör Roland som bor bredvid järnvägsövergången

Uppdaterad
Publicerad

Roland Ericsson bor bredvid järnvägsövergången i Söråker där den tragiska dödsolyckan inträffade för ett år sedan, där två tonårsflickor omkom.

– Man berörs ju av det och funderar på vad som hänt, säger han när han minns tillbaka.

Skoterlyckan den 17 januari i Söråker inträffade efter en skotertur, där två personer satt på skotern och två till i en kälke som var kopplad till skotern.

De skulle precis passera en järnvägsövergång när det kom ett tåg. Två tonårsflickor omkom i olyckan.

Skoterolycka i Söråker

– Vi såg ett tåg som stod still nedanför vår loge och undrade vad som hade hänt. Jag gick ut och tittade och såg ambulans och polis och flera personer vid järnvägsövergången, berättar Roland.

Roland såg den hemska olycksplatsen, berättar han och han tänkte att det värsta måste ha hänt.

 – Det hände alldeles för fort, tågen går alldeles för fort här. Det finns ju inga bommar utan bara ljussignaler. Jag tycker att det är en hemsk olycka. Man berörs ju av det och funderar på vad som hänt, säger Roland

Hårt drabbad

Den andra mars börjar rättegången i Sundsvall där skoterföraren, en man i 50-årsåldern, åtalas för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Åklagaren Karin Everitt anser inte att något annat än bötesstraff är aktuellt eftersom föraren drabbats väldigt hårt av händelsen.

Hör Roland berätta i klippet om hur han minns olycksdagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoterolycka i Söråker

Mer i ämnet