Foto: SVT

Ettårige Melwin hade ett batteri i halsen i två månader

Uppdaterad
Publicerad

I höstas förändrades ettåriga Melwin plötsligt. Från att ha varit glad blev han sur och grinig och började böja konstigt på nacken. Först efter flera återbesök hos sjukvården – där inga fel först hittades på honom – såg man att han hade ett AAA-batteri i halsen.

– Jag trodde han höll på att få tänder. Han var inte som han brukade, säger Sandra Öhman som kontaktade vården.

Hon ringde 1177 men upplevde det inte som att hon togs på allvar.

Melwins mormor grep in

Det var Sundsvalls Tidning som först berättade om batteriet som fastnade i Melwins hals. Sandra kämpade i två månader för att få Melwin till en läkare. Sandras mamma, Carina Nyberg, säger att det var helt annat ljud i skällan när hon åkte med sonen till Sundsvalls sjukhus.

– Det tog en timme. Då sa dom att han skulle röntgas i halsen och det var ju det vi velat hela tiden. Då upptäcktes att något fastnat i Melwins hals, säger hon.

– Om någon av de vi träffat hade lyssnat på Sandra hade man ju snabbt gjort en röntgen i halsen och då hade batteriet upptäckts fortare, säger Carina Nyberg som menar att det är dotterns unga år, hon är 23, som gjorde att man inte tog henne på allvar.

Batteri hade fastnat

Det visade sig vara ett AAA-batteri som fastnat. Melwin är fortfarande inte helt återställd och Sandra undrar vad som hänt om hon blivit lyssnad på från början.

– Han har ju fortfarande svårt att svälja när det fick gå så lång tid utan att någon gjorde något, säger hon.

Nu kommer familjen att anmäla händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.