Få ungdomar klimatstrejkar i Sundsvall

Publicerad

I dag arrangeras tusentals strejker för klimatet i världens alla hörn där vuxna uppmanas till att delta. I Sundsvall är situationen den omvända – få unga människor strejkar vilket oroar dagens demonstranter.

I Sundsvall sluter flera upp bakom Greta Thunberg och deltar i klimatstrejken Fridays for future. Men till skillnad från andra delar av världen så syns få skolelever delta i demonstrationen.

Rörelsen har uppmanat alla vuxna att delta för att pressa politikerna till att agera i den pågående klimatkrisen. Emma Edlund och Agnes Simonsson är elever på Skvaderns gymnasieskola och berättar att få ungdomar i Sundsvall känner till klimatstrejken.

– Just i Sundsvall så tycker jag att det borde göras bättre bland ungdomar för just nu är det fler vuxna här på demonstrationen, säger Emma Edlund.

Få känner till klimatfrågan

De båda eleverna är besvikna och överens om att fler ungdomar verkar vilja hjälpa till men att budskapet inte har nått fram.

– Det är viktigt att rädda klimatet medan vi väl kan och det är för få som försöker, säger Agnes Simonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer