Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Örnsköldsviks enda familjecentral ser ut att kunna leva vidare om Regionen ger positivt besked. Foto: Thomas sundberg/SVT

Familjecentralen i Örnsköldsvik ser ut att blir kvar

Publicerad

Familjecentralen i Örnsköldsvik, pilotprojektet som kommunen driver tillsammans med Regionen, ser ut att drivas vidare. 27 augusti tar hälso- och sjukvårdsnämnden beslut i frågan.

På Örnsköldsviks enda familjecentral med öppen förskola, socialtjänst, mödra- och barnhälsovård kan familjer, kostnadsfritt, få stöd i bland annt föräldrarollen och knyta kontakter. Hit har nästan 200 familjer sökt sig sedan starten för två år sedan.

”Fantastisk verksamhet”

Kommunen vill driva familjecentralen vidare men eftersom verksamheten drivs tillsammans med Regionen måste hälso- och sjukvårdsnämnden ge ett positivt besked i slutet av månaden när de sammanträder.

– Alla beslut är tagna inom kommunen och förhoppningsvis tar Regionen sitt beslut i slutet av augusti om en fortsättning. Vi har fått väldigt positiva signaler nu på slutet och det är väldigt glädjande. Vi tycker själva att det är en fantastisk verksamhet som vi gärna fortsätter med, säger Carolina Sondell (S) som är ordförande i humanistiska nämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer