Foto: SVT / arkiv

Fängelse och utvisning för våldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

De två flickorna rymde från Vemyra ungdomshem och träffade två främmande män de stämt träff med via en dejting-app. Det hela slutade med att båda våldtogs. Nu döms gärningsmännen till stränga fängelsestraff och utvisning.

Händelsen utspelade sig en helg i mitten av oktober i år. En av flickorna som både bor på Vemya ungdomshem i Sollefteå hade fått kontakt med en av männen via en dejting-app och senare på kvällen avvek de båda sedan de stämt träff med mannen och en kompis till honom.

Det hela slutade med att de utsattes för både fullbordade våldtäkter och våldtäktsförsök av männen.

Vemyra ungdomshem

Hölls fast

De åtalade hävdade i tingsrätten att flickorna haft sex med dem frivilligt, men den linjen går inte Ångermanlands tingsrätt på eftersom kvinnorna blivit fasthållna under sexakterna.

Den ene av männen döms till tre och ett halvt års fängelse och 140 000 kronor i skadestånd till sitt offer. Den andre får fängelse i två år och tre månader samt 115 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet