Foto: SVT

Fängelsestraff för bilbedrägerier

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man döms till fängelse för flera fall av bedrägerier med bilar, skotrar och andra motorfordon. Hans kumpaner kom undan med lindrigare straff.

I en omfattande dom från Ångermanlands Tingsrätt döms åtta personer för åtskilliga bedrägerier med motorfordon. Hårdaste straffet, ett och ett halvt års fängelse får huvudmannen, en 28-åring bosatt i Sollefteå kommun.

28-åringen har ägnat sig åt att köpa bilar, skotrar och andra motorfordon, utan att betala för dem. Enligt domen visade han kontoutdrag på att han betalat för sig, medan det i själva verket saknades täckning på kontot. Totalt tolv företag och privatpersoner har blivit lurade av mannen.

Medhjälpare

De övriga sju, i huvudsak män i 20-30 års åldern alla från Ångermanland, har hjälpt huvudmannen framförallt med transporter av fordonen. De döms till villkorlig dom och dagsböter. Brotten de döms för är bland annat bedrägeri, medhjälp till bedrägeri och häleri.

Några av dem ska också betala skadestånd till de drabbade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.