Foto: SVT

Fem anhållna för mordförsöket i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Fem män har gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkta för mordförsöket i Örnsköldsvik i onsdags morse.

Det meddelar polisen på sin webbplats på fredagen.

Gripandet skedde sent under torsdagen och under kvällen anhölls de av jourhavande åklagare. De är i dagsläget på sannolika skäl misstänkta för för försök till mord, medhjälp till försök till mord, grov misshandel och medhjälp till grov misshandel.

De fem anhållna personer greps inte i Västernorrland utan på en annan plats i landet, uppger polisen.

Det var i onsdags morse som en svårt skadad person sökte skydd på ett bageri i Örnsköldsvik, och i samband med det larmades polisen. I en lägenhet i närheten hittades ytterligare en skadad man. Båda fördes till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

Förteget

Sedan dess har gärningsmännen eftersökts av polisen.

Vad som ledde fram till gripandet under torsdagen är polisen hittills förtegen om, men Josefine Perming Tengqvist som är chef för polisens avdelning för grova brott i Västernorrland har tidigare antytt att motivbilden och upprinnelsen till det hela klarnat.

Efter lunch kommer Josefine Perming Tengqvist att ge en kort kommentar till anhållandet, enligt polisens webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.