Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kriminaljournalisten Lasse Lampers ser ofta att det förekommer okända personer i misstänktas vittnesmål, likt 44-åringens som står åtalad för mordet på Malin Lindström. Foto: Johan Hallnäs/TT och Janne Danielsson/SVT

Kriminaljournalisten om 44-åringens uppgifter om okända män: ”Finns flera liknande fall”

Uppdaterad
Publicerad

Under rättegången om mordet på Malin Lindström har den misstänkte 44-åringen lämnat nya uppgifter om tre personer som han inte vill namnge på grund av rädsla. Lasse Lampers är kriminaljournalist med över 15 års erfarenhet av att följa och rapportera om brottmål, och han är inte förvånad över uppgifterna om de okända männen.

I flera brottmål under senare år har misstänkta brottslingar lämnat uppgifter om okända personer i förhör, enligt kriminaljournalisten Lasse Lampers. Han ser en koppling till när det finns stark teknisk bevisning, och när den misstänkte målas in i ett hörn.

– Ett av de mer kända fallen är mordet på Linda Chen 2004 där den misstänkte kom med en riktig rövarhistoria som ingen trodde på, varken allmänheten eller domstolen. Sedan friades han i och för sig, men det var av andra orsaker, säger Lasse Lampers.

44-åringen som står åtalad för mordet på Malin Lindström i Husum 1996 har efter att den nya dna-bevisningen lagt fram en ny beskrivning av vad som hände för 26 år sedan. 44-åringen har bland annat berättat att han var tillsammans med tre personer dagen Malin Lindström försvann, men som han inte vill namnge efter att ha blivit hotad.

I videon berättar Lasse Lampers om olika fall där okända personer dykt upp i olika rättsfall, och hur domstolarna brukar reagera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet