Foto: TT / arkiv

Fler häktningar för grov narkotikasmuggling

Publicerad

Fler misstänkta har häktats eller begärts häktade i Sundsvalls tingsrätt för grov narkotikasmuggling. I dagsläget är tre män med Sundsvallsanknytning misstänkta i ärendet där kammaråklagare Lo Jonsson är förundersökningsledare. Men hon säger: ingenting.

– Det handlar om narkotika, säger hon när SVT ställer frågor.

I fredags berättade SVT Västernorrland att en 18-åring från Sundsvallsområdet har häktats som på sannolika skäl misstänks för grov narkotikasmuggling.

På måndagen häktades ytterligare en 18-åring, också han från Sundsvallstrakten, med samma brottsrubricering och av samma skäl.

I början av januari

Efter lunch på tisdagen hålls en tredje häktningsförhandling i ärendet i Sundsvalls tingsrätt. Då står en man i 55-årsåldern – även han skriven i Sundsvalls kommun – inför häktningsdomaren som på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Mannen anhölls i sin frånvaro i onsdags och kunde tas in på förhör dagen efter. Det misstänkta brottet ska vara begånget i början av januari och häktningsskälen som åberopas är kollusionsfaran – risken för att han på fri fot kan förstöra bevis – och den så kallade tvåårsregeln, det vill säga att det misstänkta brottet ger minst två års fängelse.

Inga kommentarer

Kammaråklagare Lo Jonsson varken kan eller vill kommentera ärendet i dagsläget.

Vilken typ av narkotika handlar det om?

– Narkotika.

Har de gjort några medgivanden?

– Jag kan inte säga något mer i nuläget, säger hon och hänvisar till förundersökningssekretessen i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer