Kammaråklagare Lo Jonsson leder förundersökningen kring mordet i Korsta i Sundsvall ett par veckor före jul. Foto: Gobiten / SVT

Fler misstänkta söks i utredningen av Korstamordet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sitter häktad som på sannolika skäl misstänkt för dödsskjutningen i Korsta i Sundsvall i december. Men fler gripanden kan vara förestående.

Det var på kvällen den 7 december i fjol som en man i 35-årsåldern sköts till döds med ett flertal skott mitt i bostadsområdet Korsta i Sundsvall. Polisen gick tidigt ut med att det med all sannolikhet handlade om en uppgörelse bland kriminella, och redan samma kväll greps och anhölls en man som misstänkt för mordet.

Efter två månader i häkte släpptes dock mannen för några veckor sedan, och kort därefter greps en annan ung man som senare delgavs misstanke om mord och häktades.

Dödsskjutning i Korsta

Boende vittnen

Kammaråklagare Lo Jonsson som leder förundersökningen har nu fått förlängd tidsfrist fram till den 1 april med beslut i åtalsfrågan.

– Men vi kommer knappast att kunna vara klara då heller, säger hon.

Redan på mordkvällen stod det klart att ett flertal boende i Korstaområdet blivit vittnen till dödsskjutningen. Vittnesuppgifter talar om flera gärningsmän som efter skjutningen försvunnit springande därifrån.

Bodde i Sundsvall

– Och eftersom vittnena sett flera personer lämna platsen springande så söker vi fler misstänkta i ärendet, bekräftar Lo Jonsson.

Den nu häktade mannen är skriven på en mindre ort i Gävleborgs län. Betyder det att ni söker misstänkta medgärningsmän även utanför Västernorrland?

– Han var skriven i Gävleborg men har bott i Sundsvall under en tid. Vi söker inte i första hand misstänkta utanför länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet