Ett bra samarbete mellan Arbetsförmedlingen, näringslivet och kommunen förklarar Timrås framgångar när det gäller att hitta arbete åt utrikesfödda, menar Annelie Ringbro, chef Arbetsförmedlingen. Foto: SVT

Fler utrikesfödda i arbete

Publicerad

Av länets kommuner har Timrå lyckats bäst i sina försök att bekämpa arbetslösheten bland utrikesfödda. Framgången förklaras med tätt samarbete mellan Arbetsförmedlingen, näringslivet och kommunen.

Timrå kommun har lägst arbetslöshet i länet. Det gäller även för gruppen utrikesfödda som forfarande har svårt att komma in på arbetsmarknaden, det skriver kommunen på sin hemsida.

Dock ljusnar det något. Enligt Arbetsförmedlingens statistik för maj, hade arbetslösheten bland utrikesfödda i Timrå sjunkit med 4,9 procentenheter jämfört med maj i fjol.

Bra samarbete

Fortfarande är arbetslösheten hög för de som inte är födda i Sverige, men med 23,9 procent ligger Timrå bra till, länsgenomsnittet 36,3 procent är betydligt högre.

– I Timrå har vi utvecklat ett bra samarbete under lång tid som ger bra resultat. Målsättningen är att ge fler personer som står långt ifrån arbetsmarknaden en chans att komma in, säger Annelie Ringbro, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Timrå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.