Flera bilar i seriekrock på E4 – tio personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Tre personbilar och en lastbil var inblandade i en seriekrock på E4 i höjd med flygplatsen i Timrå. Tio personer var inblandade – sex av dem fördes till sjukhus med ambulans. Olyckan orsakade stora störningar i trafiken.

SOS larmades redan 17.43 om en singelolycka på E4. Där hade personen som var inblandad kört bilen åt sidan och beställt bärgare. Men därefter small det igen. Tre bilar och en lastbil är inblandade i en krock på samma ställe.

– Vi åkte och kikade på singelolyckan för säkerhets skull och då hade det smällt igen, säger Lars Hammarström, inre befäl hos Räddningstjänsten i Medelpad.

Polis, räddningstjänst och sex ambulanser åkte till platsen. Det var totalstopp i norrgående körfält inledningsvis, sedan dirigerades trafiken om av polis. I södergående körfält var det länge långa köer och ”krypfart”.

– Olyckan har skett mitt på bron vid Midlanda, nära avfarten till flygplatsen, säger Hammarström.

– Det är långa köer och kommer vara det ett bra tag.

Sex personer fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus. Tre av dem har skador som av vården betraktas som måttliga och fick stanna kvar på sjukhuset. De övriga tre ådrog sig lindriga skador och de fick lämna sjukhuset efter omplåstring.

Samtliga fordon bärgades från platsen.

– Vi drar bort personbilarna, sen har vi beställt en tung bärgare till lastbilen, säger Hammarström vid 19.40 på söndagskvällen.

Trafiken släpptes på som vanligt vid 20.30-tiden enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.