Flera fordon inblandade i en trafikolycka utanför Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på onsdagsförmiddagen på E4 i höjd med Åte, söder om Örnsköldsvik. Två fordon var inblandade, enligt räddningstjänsten. En person fördes till sjukhus med lindriga skador.

Larmet om olyckan kom in vid 10.22 på onsdagsförmiddagen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen. Enligt initiala uppgifter till polisen skulle tre till fem fordon vara inblandade. Men kort senare meddelade räddningstjänsten i Örnsköldsvik att det var två fordon. En person fördes till Örnsköldsviks sjukhus med lindriga skador. En annan person ska också ha fått lindriga skador, men ska på egen hand uppsökt sjukvård.

Polisen rapporterade om att en av bilarna hade voltat och stod på högkant. Ett annat fordon låg i diket. En bärgare fick kallas till platsen. Det är fortsatt oklart varför olyckan inträffade.

– Det ska vara väldigt halt på vägen, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Under räddningsarbetet var det också helt stopp i norrgående riktning på E4 och trafiken fick tillfälligt ledas om. Strax före 12-tiden så öppnade man vägen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.