Foto: SVT / arkiv

Flera olyckor i morgonhalkan

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit halt på många av länets vägar under måndagsmorgonen. Flera incidenter direkt kopplade till halkan har inträffat, men enligt rapporterna ingen av allvarligare art.

I Örnsköldsviksområdet har två halkrelaterade olyckor skett under morgontimmarna.

På vägen mellan Björna och Långviksmon inträffade en singelolycka på måndagsmorgonen. En bil gick i diket men föraren kunde själv ta sig ur fordonet med lindriga skador.

En person till sjukhus

På länsväg 348 mellan Gala och Flärke inträffade också en halkolycka under morgonen. Där fördes en person till sjukhus men närmare uppgifter om tillståndet finns ännu inte.

På E4 i höjd med Armsjön söder om Njurunda körde en bil in i vajerräcket på måndagsmorgonen. Fyra personer färdades i bilen men ingen ska ha fått några allvarligare skador.

Manar till försiktighet

Rapporter om rejäl halka på sina ställen på länsväg 331 mellan Stavreviken och Viksmon har också kommit in.

Polis och räddningstjänst manar nu till försiktighet.

– Bilförarna bör anpassa hastigheten till väglaget och så snabbt som möjligt lägga om till vinterdäck om man inte redan gjort det, säger Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.