Både på Höga kustenbron och på Sundsvallsbron ställde de hårda vindarna till det under natten mot måndagen. Foto: Anna Beijron SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Många abonnenter ännu utan el

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv tvåtiden på måndagen var ett 70-tal elkunder i Västernorrland fortfarande utan ström efter stormen Mats framfart över länet under natten. Det fortsatte att blåsa och klockan 15.30 drabbades Eons abonnenter i Bredbyn.

I Västernorrland är det främst Ångermanland som drabbats av stormbyarna.

Tidigt på måndagsmorgonen var flera tusen elabonnenter i de norra delarna av länet utan ström. Undan för undan har berörda hushåll fått tillbaka elen under förmiddagen.

Några av de elavbrottsdrabbade hushållen finns i Ramsele i Sollefteå kommun där cirka 60 Eonkunder var utan el på eftermiddagen. Där beräknas avbrottet vara avhjälpt klockan 20 på måndagskvällen.

Vid 15.30-tiden blev 133 av Eons kunder i Bredbyområdet, Örnsköldsviks kommun, utan ström. Eon kunde inte säga vad som orsakar avbrottet i Bredbyn och inte heller när det beräknas vara åtgärdat.

Klockan 20 på måndagskvällen hade de allra flesta abonnenter fått strömmen tillbaka.

Samtidigt rapporterar SMHI om fortsatt stark blåst, upp till 22 meter per sekund, i framförallt Ångermanland.

Inga olyckor

Inga trafikolyckor i samband med ovädret har rapporterats.

Artikeln har uppdaterats med nya uppgifter om antal strömlösa abonnenter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer