Foto: SVT / arkiv

Flickor rymde från ungdomshem – våldtogs av två män

Publicerad

Två flickor, 18 och 19 år gamla, har gjort polisanmälan om att de blivit våldtagna av flera män i Sollefteåtrakten sedan de båda rymt från ett ungdomshem i söndags. Männen hade de fått kontakt med via en dejtingapp, uppger Aftonbladet.

Flickorna rymde var för sig – den ena under en promenad, den andra sedan hon varit utomhus med ungdomshemmets personal och då lyckats smita.

Dagarna före rymningen ska flickorna ha fått kontakt med två män som lovat hjälp dem med pengar – enligt Aftonbladet via en dejtingapp.

Men i stället för att få hjälp blev de våldtagna i en lägenhet i Sollefteå av flera män, uppger flickorna i sin polisanmälan.

Ringde själva

Ledningen för ungdomshemmet slog tidigt larm om rymningen, men flickorna påträffades inte förrän de själva ringde vid tretiden på natten mot måndagen och bad om att få bli hämtade. De berättade då om övergreppen.

Polisen är mycket förtegen om detaljer i ärendet.

– Det finns en anmälan och det jobbas med ärendet, säger B-O Lundberg, förundersökningsledare vid polisen i Sollefteå till allehanda.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.