Foto: TT

Misstänks ha onanerat framför flickor på badhus

Uppdaterad
Publicerad

I helgen blev tre flickor utsatta för en man som ska ha onanerat medan de badade på Himlabadet, rapporterar Vittran News, Mittuniversitetets journaliststudenters nyhetsplattform .

Det var i lördags som mannen ska ha onanerat framför flickorna i en av poolerna på Himlabadet, uppger Vittran News. Flickorna berättade själva för personalen och därefter polisanmäldes ofredandet.

Mannen portad

Åsa Ulander (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden på Sundsvalls kommun tog beslutet att porta mannen från samtliga badhus i kommunen tills polisutredningen är klar.

Inte första gången

Enligt kommunens idrott- och fritidschef Lars-Erik Återgård är det inte vanligt förekommande med ofredanden på kommunens badhus, men det händer.

– Det är ju en väldigt naken plats att vistas i och tyvärr lockar det till sig personer som har andra avsikter än att simma, säger Lars-Erik Återgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.