Foto: SVT

Flygplatschefen om flygmissen: ”Mycket olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Flygplatschefen Frank Olofsson på Sundsvall Timrå Airport har lika lite som de inblandade passagerarna varit med om att ett plan flugit till fel ort.

– Det är mycket olyckligt, säger han.

Det dåliga vädret över södra Sverige under tisdagen ställde till det på många sätt. Nextjets flyg från Luleå till Göteborg via Sundsvall kom inte längre än till mellanstationen. Men varken passagerarna eller flygplatspersonalen visste vad som gällde.

Fick ingen information

– Nextjet tog beslut att gå tillbaka till Luleå men vi hade inte fått någon information om att ändringen skulle ske. I normala fall brukar vi få mejl om förändringar och vid kort varsel brukar det ske via telefon, berättar flygplatschef Frank Olofsson.

nextjet

– Vi bordade precis som vi ska men planet hamnade i Luleå. Mycket olyckligt, sånt här ska inte kunna hända, säger Olofsson.

SVT söker Nextjet för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

nextjet

Mer i ämnet