Foto: TT

Flyktingförläggning stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen flyktingförläggning på Åstön efter att Hero Sverige Ab dragit sig ur affären. ”Det är så vitt jag vet investeringskostnaderna som sköt i höjden”, säger Harry Falk Mc Neil, Vd för företaget, till Mittnytt.

Bakgrunden till att Migrationsverket ville öppna en ny flyktingförläggning på Åstön beror på att man enligt prognoser förväntar sig att närmare 90.000 flyktingar kommer att söka sig till Sverige i år. Därför har man gått ut och upphandlat förläggningar över hela landet, bland annat på Åstön söder om Timrå.

160 flyktingar

Företaget Hero Sverige Ab var tidigare intresserade av att sköta driften på Åstön där det skulle finnas plats för cirka 160 flyktingar. Men nu har man dragit sig ur affären.

– Vi har varit i den här branschen i över tjugo år. Vi vill se till så att det blir så bra som möjligt för de som kommer, säger Harry Falk Mc Neil.

Driftkostnaderna blev höga

En av anledningarna till att man dragit sig ut affären, som ska ha varit långt gången, är att driftkostnaderna blev för höga.

– Bland annat brandskydd kostar väldigt mycket, säger Harry Falk Mc Neil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer