Sjukhusdirektör Lena Carlsson, smittskyddsläkare Hans Boman och överläkare Björn Lind från infektionskliniken berättade att toppen på smittökningen väntas i slutet av december, och att läget är ansträngt främst på Sundsvalls och Örnsköldsviks sjukhus. Foto: Hans Lindblom SVT

Region Västernorrland höll presskonferens om coronaläget i länet

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av covid-19 har eskalerat i Västernorrland. Under de senaste dagarna har antalet smittade patienter i länet som sjukhusvårdas var det högsta sedan utbrottet blev ett faktum i våras.

Från tisdag till onsdag har 221 fler smittade registrerats.

Regionledningen höll en direktsänd presskonferens efter lunch på onsdagen. Du kan se den i efterhand här.

Ett ökat antal smittade av covid-19 innebär också ett ökat tryck på provtagningsverksamheten, samtidigt som den kommande vaccineringen mot viruset planeras och förbereds.

Sjukvårdspersonal såväl i världen som i Sverige och Västernorrland har lärt sig allt mer om sjukdomen covid-19 allt eftersom och vården kan hjälpa patienter på ett bättre sätt nu än i inledningen av pandemin.

Det var huvudpunkterna vid presskonferensen.

Inga nya dödsfall i länet

Med på presskonferensen var sjukhusdirektör Lena Carlsson, smittskyddsläkare Hans Boman och överläkare Björn Lind från infektionskliniken.

Ökningen av antalet smittade länsbor är rekordhög. Bara i Sundsvalls kommun har 681 fler personer konstaterats ha covid-19 sedan förra onsdagen.

Trots den stora ökningen av smittade framför allt det senaste dygnet har antalet sjukhusvårdade i länet minskat sedan i tisdags, från 76 till 70 patienter. Antalet IVA-patienter har dock ökat från fyra till fem.

Inga nya dödsfall till följd av covid-19 har konstaterats i Västernorrland sedan i går tisdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet