Elenor ”Elli” Gustafsson knep andraplatsen under folkracetävlingarna i Örnsköldsvik. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Folkracefest i Örnsköldsvik

Publicerad

Örnsköldsviks motorklubb genomförde i helgen Norrlands största folkracetävling. I potten fanns biljetter till en av Sveriges största tävlingar. Säsongsavslutningen i Karlstad i oktober.

En av de lokala förarna, Elenor ”Elli” Gustafsson hade inte speciellt stora förhoppningar när söndagens tävlingar drog igång. Under lördagen hade hon inte lyckats alls. Hon tvingades till och med avbryta ett av heaten innan start. Men söndagen skulle bli något av en revansch.

Efter morgonens kvalheat lyckades hon ta en plats i C-finalen som hon vann. Även i B-finalen stod hon som segrare och ordnade en plats i A-finalen.

– Det har varit helt otroligt. Det är tur att vi har vårt underbara team som mekar åt oss. Det är tack vare dem som det fungerar. Så att bilen kan hålla ihop, säger Elenor Gustafsson.

Till Karlstad i oktober

Bilen höll även i A-finalen. Efter en trög start där hon hamnade sist i fältet lyckades hon köra upp sig i fältet och hamnade bakom ledarbilen. Den positionen höll hon finalen ut och knep därmed andraplatsen.

– Förutom äran betyder det här att vi vinner en biljett till NGK-masters, en av Sveriges största folkracetävlingar. Min pojkväns bror var också med i A-finalen och vann en biljett och det blir fjärde gången vi åker dit, säger en nöjd Elenor.

NGK-masters är en återkommande säsongsavslutning i Karlstad där utövare i flera olika motorsporter samlas för att tävla i folkracing.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer