Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hårt motstånd” – hör Josefin Vallin om tävlingen i klippet. Foto: SVT

Folkracetävling i Örnsköldsvik drar 200 deltagare – Josefin: ”Hårt motstånd”

Uppdaterad
Publicerad

I dag, lördag, startar folkracetävlingen Höga Kusten Sjöentrepenad Raceweekend i Örnsköldsvik där man i fyra olika klasser tävlar om bland annat om vem som får åka vidare till ytterligare en tävling i Karlstad. Tävlingen lockar deltagare från hela landet och Josefin Vallin från Överturingen i Ånge kommun ser fram emot att delta i tävlingen.

– Nästan den bästa på året. Det är så mycket folk och det är en sådan härlig stämning, säger hon.

Över 200 deltagare är anmälda och tävlingen som pågår i två dagar arrangeras årligen av Örnsköldsviks MK och en av arrangörerna, Sandra Wiberg, berättar att tävlingen inte enbart bjuder på folkrace.

– Vad som är lite speciellt med oss är att vi har ett vandringspris också som avgörs i vad som kallas mekanikerkampen. Det är en femkamp som kan innehålla att man ska putta en bil på viss tid, att man ska skruva lös tändstift snabbast, rulla däck eller kasta en startmotor längst. Motorinspirerande tävlingsmoment helt enkelt, säger Sandra Wiberg.

Tävlingen startar klockan 9 på lördag och finalerna avgörs från och med klockan 10.00 på söndag.

I klippet berättar Josefin Vallin, racingföraren från Överturingen, om tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.